Ανακοίνωση Διοργανωτικής Ομάδας FOSSCOMM 2018

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως το επόμενο συνέδριο FOSSCOMM θα διοργανωθεί στην Κρήτη από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Παρακάτω, παραθέτουμε το επίσημο μήνυμα που εστάλη στους υποψήφιους διοργανωτές:

Προς τις υποψήφιες διοργανωτικές ομάδες FOSSCOMM 2018,

 

Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας να αναλάβετε την διοργάνωση του συνεδρίου FOSSCOMM 2018. Είναι μεγάλη μας χαρά που φέτος υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα που θέλουν να διοργανώσουν το συνέδριο. Την επιλογή της ομάδας που θα αναλάβει την διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου, αναλαμβάνουμε εμείς, ως η Διοργανωτική Ομάδα FOSSCOMM 2017, καθώς δεν υπάρχει κάποια κριτική επιτροπή η οποία να κρίνει τους υποψηφίους. Ως διοργανωτική ομάδα FOSSCOMM 2018 επιλέγεται η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συγχαρητήρια! Η ομάδα από την Κρήτη, επιλέχθηκε καθώς πληρεί όλες τις προϋποθέσεις, που είναι απαραίτητες για την στέγαση του συνεδρίου, καθώς και τα εξής κριτήρια:

 

* Ύπαρξη επαρκούς ομάδας που θα αναλάβει την διοργάνωση.

* Σύμφωνη γνώμη του ιδρύματος για την διοργάνωση του συνεδρίου.

* Συμμετοχή ενός υπεύθυνου καθηγητή.

* Εμπειρία στην διοργάνωση συνεδρίων FOSS.

* Σημαντική εμπειρία στον χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού.

* Δεν έχει λάβει ποτέ τόπο συνέδριο FOSSCOMM στην Κρήτη.

Όπου ξεχώρισε χάρη στα τρία τελευταία κριτήρια.

 

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να συμπληρώσουμε με μία άτυπη σημείωση. Μιας και το πνεύμα του FOSSCOMM, είναι η έννοια της κοινότητας και δεδομένου ότι η συνεισφορά είναι μεγάλο μέρος αυτής, καθώς επίσης είναι γνωστό ότι δεν έχει περιορισμούς, θα ήταν πολύ καλό αν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι βοηθούσαν στην διοργάνωση του συνεδρίου, ακόμη και αν το συνέδριο δεν θα στεγαστεί στον τόπο τους. Αυτό βέβαια εξαρτάται από όλους σας, καθώς προϋποθέτει την συνεργασία της Διοργανωτικής Ομάδας FOSSCOMM 2018 με τις υπόλοιπες υποψήφιες ομάδες. Θα χαιρόμασταν πολύ αν μια τέτοια συνεργασία γινόταν εφικτή και να γνωρίζετε πως θα είμαστε στο πλευρό σας προκειμένου να σας φέρουμε σε επικοινωνία καθώς και για να σας παρέχουμε βοήθεια, οπουδήποτε τη χρειάζεστε, στην διοργάνωση του FOSSCOMM 2018.

 

Με εκτίμηση,
Διοργανωτική Ομάδα FOSSCOMM 2017